Profesor Vlaisavljević postao počasni član ESMO organizacije

Ponosni smo što su profesori naše škole prepoznati od stručne zajednice Republike Srbije, regiona i Evrope.
Profesor škole Medika Željko Vlaisavljević nalazi se na kongresu Evropskog onkološkog društva medicinskih sestara na kom je održao zapaženo predavanje.
Evropsko onkološko društvo medicinskih sestara (EONS) panevropska je članska organizacija medicinskih sestara za onkologiju s trenutnim članstvom od gotovo 28 000 medicinskih sestara za onkologiju iz cele Evrope.

EONS osigurava vođstvo u svim područjima sestrinstva obolelih od raka: istraživanje, praksa, kontinuirano obrazovanje, komunikacije i zalaganja boljeg prepoznavanja sestrinstva raka širom Evrope.

ESMO je vodeća profesionalna organizacija za medicinsku onkologiju. S više od 25.000 članova koji predstavljaju onkološke stručnjake iz više od 160 zemalja širom sveta, ESMO je referentno društvo za onkološko obrazovanje i informacije.
Profesor Željko Valisavljević je pozvan kao predavač EONSA i ESMO organizacija gde je održao predavanje na temu ,,Obrazovanje medicinskih sestara iz oblasti onkologije na zapadnom Balkanu”.
-Predavanje je bilo veoma zapaženo jer je prethodno bilo istaknuto u najavama, a posle predavanja dobio sam pohvale izmedju ostalog i od predsednika EONSA. Na tom kongresu dobio sam počasno članstvo u ESMO organizaciji – podelio je profesor Vlaisavljević utiske nakon predavanja.